Ideeën

Dit informatiecentrum is een aanvulling voor de markt in de regio, gezien de activiteiten die er gaan plaatsvinden voor de zakelijke markt en kennis overdracht d.m.v. het inrichten van een expositie ruimte. Daarbij biedt het de aangesloten fabrikanten van duurzame producten en de aldaar gevestigde bedrijven vele mogelijkheden om op innovatieve wijze collectief duurzaamheid onder de aandacht te brengen.

Educatief gezien kunnen er seminars of lezingen worden gehoudenover uiteenlopende duurzame onderwerpen zoals: duurzame energie, mobiliteit, biodiversiteit cradle tot cradle etc. Door er tevens diverse elektrische oplaadpunten te plaatsen aan de buitengevel kunnen duurzame vervoersmiddelen worden ingezet zoals de auto, fiets, scooter of step van en naar projecten of plaatsen in de omgeving

Een verhuurpunt voor elektrisch rijden kan bezoekers en omwonenden uitstekend van dienst zijn en hier bekend mee maken. Groepen kunnen worden ontvangen, die naderhand op een elektrisch vervoermiddel een rondleiding krijgen in de monumentale binnenstad, natuur of omgeving, in combinatie met koffietafel, lunch of netwerkborrel.

In dit duurzaamheid & informatiecentrum kunnen de duurzaamheidpartners in tegenstelling tot in regulier aangeboden accommodaties, een diversiteit aan interessante bijeenkomsten organiseren door onderlinge samenwerking voor de verschillende doelgroepen. Programma’s en activiteiten worden met de gezamenlijke duurzaamheidpartners samengesteld en afgestemd met het bedrijfsleven in de regio. Hierdoor zullen ook kleinere ( leveranciers ) bedrijven zich kunnen aansluiten die zich enigszins bezig houden met producten gebaseerd op duurzaamheid.